Zwemles: goed, goedkoop in warm zwemwater

De zwemlessen starten vanaf de eerste maandag van het seizoen, maandag 17 mei 2021, het diploma zwemmen is op de laatste zaterdag van het seizoen, 18 september 2021. De definitieve data en tijden van de zwemlessen worden vastgesteld ná 22 april 2021, aan de hand van het aantal aanmeldingen die we dan ontvangen hebben.

Wegens de Covid-19-situatie moeten de kinderen dit seizoen met zwemkleding aan worden afgeleverd bij de poort, ook hier weer ophalen. Er kan geen gebruik worden gemaakt van kleedkamers en douches, dit ook om opstopping te voorkomen.

De vorderingen van de kinderen worden online bijgehouden door de zweminstructeurs. Wanneer hier vragen over zijn, kan dit na de zwemles kort of via de e-mail. De indeling voor zwemlessen en doelgroep zwemmen op de overige dagen is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de beschikbare capaciteit. Zodra de inschrijving hiervoor is gesloten zullen wij je nader informeren over data en tijdstippen.

Mocht het zo zijn dat de Corona-maatregelen verscherpt of versoepeld worden, dan gaan wij hier in mee.
Voor vragen kunt u bellen met 06 – 23 50 55 85 of mail naar info@zwembadsteenderen.nl

Goed en betaalbaar zwemles: denk eens aan een buitenbad!
Wij geven al jaren gedegen zwemles in ons warme zwemwater van gemiddeld 28 graden. We hebben uiteraard een officiële licentie van de Nationale Raad Zwemveiligheid en voldoen aan de nieuwste landelijke eisen. Ook zijn onze zweminstructeurs bevoegd om zelf de examens af te mogen nemen.

>> Hier vind je alles over aanvragen en tarieven… 

Waarom is zwemles in Steenderen zo populair?

  • Goed: ervaren zweminstructeurs, erg betrokken, kennen ieder kind bij naam. Zweminstructeurs bevinden zich ook in(!) het water voor optimale aanwijzingen. 
    Goedkoper zwemles tov binnenbaden; bekijk hier de tarieven..
    Warm: zwemwater van rond de 28 graden dus ook met minder weer is het goed te doen (de douches zijn ook lekker warm).  

ZwemABC: officiële, landelijke zwemdiploma’s

Wij voldoen aan de allernieuwste eisen van het ZwemABC, de officiële diploma’s van de Nationale Raad Zwemvaardigheid. Het NPZ / NRZ zegt: “Met de komst van zwemparadijzen en nieuwe vormen van recreatie, hebben kinderen meer vaardigheden nodig dan vroeger. Die extra vaardigheden leren kinderen vooral tijdens zwemdiploma C.”

Zwemlesplan Burgemeester Kruijffbad Steenderen

Wij werken als zwembad met een vast zwemlesplan. Dit plan is bestemd voor het team zodat wij als team eenduidig, op één lijn werken. Dit alles met het doel om de kinderen op een zo goede, kindvriendelijke en efficiënte manier op te leiden. Zodat ze een goede toerusting hebben om veilig te kunnen zwemmen, spelen, sporten en recreëren in en rond water.

Zwemles A – eigen diploma

Ons zwemseizoen bestaat uit gemiddeld 20 weken. Wij hebben er voor gekozen om een eigen A-diploma te ontwikkelen. Hiermee kunnen wij extra aandacht besteden aan de basisvaardigheden. Door deze aanpassing is het mogelijk om in één zwemseizoen het diploma A te behalen. Zwemles A is vanaf 5 jaar.

Tip: Veel kinderen die diploma A bij ons halen zwemmen in de wintermaanden door met de zwemclub, om de zwemslagen goed te onderhouden en alvast te oefenen voor diploma B.

Zwemles B – NPZ/NRZ diploma

Wanneer zwemdiploma A is behaald kan je kind opgegeven worden voor diploma B. Diploma B is een landelijk diploma. Is diploma A in een ander bad behaald? Dan graag eerst even voor zwemmen. Soms is een kind binnen één seizoen toe aan zwemles B én C, deze mogelijkheid bieden wij ook.

Zwemles C – NPZ/NRZ diploma

Wanneer zwemdiploma B is behaald kan je kind opgegeven worden voor zwemles C. Is diploma B in een ander bad behaald? Dan graag eerst even voor zwemmen. Soms is een kind binnen één seizoen toe aan zwemles B én C, deze mogelijkheid bieden wij ook.

Zwemvaardigheid – Eigen diploma

Zwemvaardigheid is ons eigen diploma. Hierbij worden extra vaardigheden aangeleerd naast de reguliere zwemeisen. Zoals balvaardigheid, snorkelen, pop opduiken en reddend zwemmen.

Is het lastig om de zwemles van je kind(eren) te betalen?

Inwoners van Bronckhorst met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor een participatiebijdrage in de kosten van een abonnement of zwemles.

 

 

Wij hopen snel weer activiteiten te kunnen melden op de agenda voor zwemseizoen 2021

Inschrijven nieuwsbrief

Openingstijden zwembad Steenderen 2021

Van zaterdag 15 mei tot en met 19 september 2021 gaan de poorten open van het zwembad! Openstelling is alleen voor abonnementhouders. Dit in verband met COVID-19.

Lees hier de uitgebreide informatiebrief van onze voorzitter Jaap van de Vosse.

Bijzondere dagen en vakantieperiode:
23 mei – 1e Pinksterdag (zondag)
24 mei – 2e Pinksterdag (maandag)
17 juli t/m 29 augustus (zomervakantie)

Verdere invulling van de openingstijden zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt op deze pagina.

TIJDENS SLECHT WEER KAN HET PERSONEEL BESLISSEN DAT HET BAD (TIJDELIJK) GESLOTEN WORDT.


I.V.M. DE CORONA-MAATREGELEN KAN HET PERSONEEL BESLISSEN TIJDELIJK DE POORT TE SLUITEN.