Geplaatst op 26 augustus 2018.

Bij elkaar geraapt zootje wint zwemmarathon in Steenderen

Het team ‘Bij elkaar geraapt zootje’ uit Doesburg won de wedstrijdklasse van de zwemmarathon in Steenderen, ze zwommen samen in twaalf uur een hele marathon van 42 km. met het indrukwekkende aantal van 842 banen. Bij de recreanten gingen de zwemmers van Sint Bernard in Steenderen met de gouden medailles naar huis, dit team sprokkelde 625 banen bij elkaar; 31 km.

Het was de tweede keer dat de activiteitencommissie van het Burg. Kruijffbad in Steenderen een dergelijke zwemmarathon organiseerde. Ook deze tweede editie was een succesvol, sfeervol zwemfestijn met 7 teams, 80 deelnemers en vele bezoekers die een kijkje kwamen nemen. De aftrap was zaterdagavond om 22.00 uur met een enorme knal. Een team bestond uit 8 – 12 deelnemers, ze zwommen om beurt naar keuze tien minuten of een veelvoud daarvan. Een groot stoplicht gaf de wisselmomenten aan.

Uitslag zwemmarathon Steenderen

Dit jaar was gekozen voor een splitsing in klasses, omdat de verschillen vorig jaar al heel snel heel groot bleken. Een goede keus want de wedstrijdklasse hield elkaar lange tijd flink in evenwicht. Een spannende strijd. Dat meedoen uiteindelijk veel belangrijker was dan winnen, bleek wel uit alle grappen en grollen over en weer tussen alle teams. De uitslag (1 baan is heen en terug):

Wedstrijdklasse:

1. Bij elkaar geraapt zootje – 842 banen
2. Floeberieto – 826 banen

3. ZVW74 – 805 banen

Recreantenklasse:

1. Sint Bernard – 625 banen
2. Warm wormenwater – 570 banen

3. Eetclub – 527 banen
4. Kon. Julianalaan – 489 banen

Koud, dat was wel ’s nacht. Na weken, zo niet maanden met extreme hitte werd net deze nacht het kouderecord gehaald met soms aan de grond temperaturen van 3 graden. Gelukkig had de organisatie het hele terrein vol warme vuren en heaters gezet waaraan iedereen zich kon warmen. Verder was het zwemwater opgestookt tot 29/30 graden dus het best vertoeven was het eigenlijk nog in het warme buitenbad zelf; de damp sloeg er de hele nacht vanaf. Zwemmen en daarna gelijk omkleden was het devies. Vele deelnemers verzuchtten zondag dan ook: “Dat omkleden telkens, dat is eigenlijk nog het zwaarste. Veel droge badpakken en handdoeken mee.” 

Hoe mooi is het om in een heldere nacht onder een volle maan je baantjes te trekken, of rond half zeven bij zonsopgang?! Bijzondere momenten! De sfeer was super de hele nacht: muziek, bbq’en, gezellig kaarten in de tent, bijkletsen, eten, drinken, aanmoedigen en met vlagen een poging doen om iets van slaap te vatten. Aan de koppies zondagochtend te zien was dat laatste niet bij iedereen gelukt. De vrolijke muzikanten van dweilorkest Heur-Es wisten de teamleden het laatste uur gelukkig goed wakker te houden en in een zeer uitgelaten sfeer werden de laatste meters gezwommen waarbij de laatste tien minuten niemand meer te houden was en groot feest vierde met z’n allen in het zwembad. Bekijk hier de video van Heur-Es: 

Wat is er een werk verricht door de activiteitencommissie, bestuur en vaste medewerkers, indrukwekkend. De hele avond, nacht en ochtend waren ze in de weer. Zo ontzettend bedankt iedereen! Tonny Geverinck, voorzitter van de activiteitencommisie haalde alle vaste medewerkers en vrijwilligers terecht naar voren en gaf ze als blijk van waardering een mooie zonnebloem. “Natuurlijk ook alle deelnemers bedankt want zonder jullie is er geen marathon”, besloot Tonny. “Volgend jaar weer?!” Een luid applaus volgde, dus dat is alvast afgesproken.  

Een klein minpunt was de noodzakelijke aflasting van de Bommetjeswedstrijd en Dokkie Disco door het onweer vooraf aan de zwemmarathon maar veiligheid gaat natuurlijk voor alles. Dit halen we zaterdag 8 september weer ruimschoots in: zet het in je agenda! Natuurlijk is nu eerst nog de grote Badeenjesrace op zondag 2 september

Sponsors

Zeer grote dank voor alle sponsors van dit evenement:

Vredegoor > eieren
Horstink > appelsap en bananen
Campina > kaas, boter en melkproducten ontbijt
Bakkerij Willemsen > brood
Profile Bleumink Vorden > energierepen
Coop Aalderink > diversen ontbijt
Mariette / ZE-weg > zonnebloemen
Backing chick > plastic borden ontbijt

Klik op de foto’s voor groter beeld, heb je bezwaar tegen een foto dan verwijderen we deze uiteraard gelijk:

Wij hopen snel weer activiteiten te kunnen melden op de agenda voor zwemseizoen 2021


Deel dit bericht

Inschrijven nieuwsbrief

Openingstijden zwembad Steenderen 2021

Van zaterdag 15 mei tot en met 19 september 2021 zijn wij voornemens het zwembad te openen! Openstelling is alleen voor abonnementhouders. Dit in verband met COVID-19.

Lees hier de uitgebreide informatiebrief van onze voorzitter Jaap van de Vosse.

Bijzondere dagen en vakantieperiode:
23 mei – 1e Pinksterdag (zondag)
24 mei – 2e Pinksterdag (maandag)
17 juli t/m 29 augustus (zomervakantie)

Verdere invulling van de openingstijden zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt op deze pagina.

TIJDENS SLECHT WEER KAN HET PERSONEEL BESLISSEN DAT HET BAD (TIJDELIJK) GESLOTEN WORDT.


I.V.M. DE CORONA-MAATREGELEN KAN HET PERSONEEL BESLISSEN TIJDELIJK DE POORT TE SLUITEN.