Geplaatst op 24 maart 2020.

‘Subsidieloos zwembad: teleurstelling of trots?’

Jeetje, krijgt het zwembad echt helemaal geen subsidie meer?’

Marjan Lijftogt, coördinator van de werkgroep Communicatie Burgemeester Kruijffbad, kreeg deze vraag zo vaak te horen dat ze besloot om er een positieve draai aan te geven. Lees hier haar blog die ook gepubliceerd werd door Contact Midden:  

Teleurstelling of trots?

Jaarlijks 37.000 euro. Da’s enorm veel geld, en dat bedrag krijgt het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen sinds vorig jaar niet meer. Het warmste buitenbad van Gelderland draait subsidieloos. Het duizelt ons soms als we horen hoeveel gemeenschapsgeld projecten in onze omgeving krijgen; projecten die zich nog moeten bewijzen of projecten die het blijkbaar minder goed doen dan wij. Wij zijn subsidieloos – want het gaat goed.

Vele vrijwilligers in diverse werkgroepen maken het mogelijk dat ieder zwemseizoen vele tienduizenden bezoekers op het zwembad kunnen genieten, dat kinderen leren zwemmen, dat schoolkinderen kunnen schoolzwemmen en dat liefhebbers blijven sporten. Vele vrijwilligers die trots zijn op wat er is neergezet met z’n allen in de afgelopen jaren. Je proeft dan ook aan alle kanten de teleurstelling dat de subsidie ondanks alles is stopgezet: “er is blijkbaar geen waardering voor ons harde werk”, “het is toch te gek dat de gemeente wel roept dat ze meer bewegen gaan promoten” of zelfs “laten we het gewoon minder goed doen”.

Misschien moeten we het echter omdraaien: we gunnen die subsidie aan projecten die het blijkbaar nog harder nodig hebben dan wij. Wij pakken het aan op z’n Achterhoeks: gewoon d’ran! Dus: kom zwemmen, kom zwemlessen, kom zwemsporten of stap in een werkgroep komend zwemseizoen. Dan redden wij het – tenminste voorlopig – zonder subsidie. En laten we daar vooral heel trots op zijn met z’n allen! 

Meer nieuws over zwembad Steenderen lees je hier…  

Wij hopen snel weer activiteiten te kunnen melden op de agenda voor zwemseizoen 2021


Deel dit bericht

Inschrijven nieuwsbrief

Openingstijden zwembad Steenderen 2021

Van zaterdag 15 mei tot en met 19 september 2021 zijn wij voornemens het zwembad te openen! Openstelling is alleen voor abonnementhouders. Dit in verband met COVID-19.

Lees hier de uitgebreide informatiebrief van onze voorzitter Jaap van de Vosse.

Bijzondere dagen en vakantieperiode:
23 mei – 1e Pinksterdag (zondag)
24 mei – 2e Pinksterdag (maandag)
17 juli t/m 29 augustus (zomervakantie)

Verdere invulling van de openingstijden zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt op deze pagina.

TIJDENS SLECHT WEER KAN HET PERSONEEL BESLISSEN DAT HET BAD (TIJDELIJK) GESLOTEN WORDT.


I.V.M. DE CORONA-MAATREGELEN KAN HET PERSONEEL BESLISSEN TIJDELIJK DE POORT TE SLUITEN.