Geplaatst op 3 augustus 2015.

Discozwemmen: dansen, swingen en plezier te maken

Lees hier het leuke verslag uit het Contact van ma 3 aug:

Heerlijk weer, warm water, een gezellige dj die een fijn muziekje laat horen, de kiosk met lekker drinken en eten. Voldoende ingrediënten voor een succesvolle Dokkie Discoavond, zaterdag 1 augustus.

Dokkie Disco beleefde dit jaar zijn vijfde seizoen en elke georganiseerde avond is het er vol enthousiaste jeugd. De zwemclub lanceerde deze discoavond voor het eerst in 2011 om iets speciaals voor Gerard Dokman te doen. Hij was toen als medeoprichter van de A.C.Z. al bijna veertig jaar actief betrokken, als zweminstructeur en bestuurslid. Ook daarom is de discoavond naar Gerard vernoemd.
Het was een enorm succes! Nu nog steeds worden deze avonden goed bezocht, maar inmiddels is deze leuke activiteit verhuisd naar de zaterdagavond, waar vrijwilligers naast de badmeester aan het bad staan om de avond in goede banen te leiden.

De onderwaterverlichting stond aan en DJ Der Artz zorgde voor gezellige discomuziek, dat betekende swingen in het water en op de kant. Meer dan zestig kinderen kwamen op 1 augustus naar het burgemeester Kruijffbad voor het discozwemmen. “Dat is best veel voor de vakantieperiode,” zo vertelt Jaap van de Vosse van de Stichting Sport, Cultuur en Educatie (SCE). “Er is geen sprake van geweest om deze avond in de vakantie niet te organiseren.”
De jongens en meisjes gingen aan de slag in het warme water. Zij vermaakten zich prima met de banden, ballen, de grote spin en de glijbaan. Een paar stoere knapen probeerden zo lang mogelijk op een band te blijven staan.

Een groepje meiden bij elkaar dobberden om te kletsen in het ondiepe bad en natuurlijk werd er gedanst. Tussendoor gingen kinderen naar de kiosk voor wat lekkers. Zij zochten een fijne plek in de smikkelhoek. Het terras werd door vaders, moeders en andere belangstellenden ingenomen. Daar bleven zij kijken naar het feest in het water en namen ondertussen een drankje of aten een frietje uit de kiosk en praatten gezellig bij.

Na afloop gingen de zwemmers ook nog even langs de kiosk om wat lekkers te kopen, maar daarna was het toch echt de tijd om naar huis te gaan.

Alvast voor in de agenda:

21 augustus:
Bommetjeswedstrijd
5 september
Diplomazwemmen
Laatste discoavond van het seizoen
6 september:
Spetterende slotfeestdag

Foto’s disco zwemmen Steenderen

Achterhoekfoto was er om weer mooie beelden te schieten! Bekijk ze hier allemaal… 

dok4 dok3 dok2 dok1

Wij hopen snel weer activiteiten te kunnen melden op de agenda voor zwemseizoen 2021


Deel dit bericht

Inschrijven nieuwsbrief

Openingstijden zwembad Steenderen 2021

Van zaterdag 15 mei tot en met 19 september 2021 zijn wij voornemens het zwembad te openen! Openstelling is alleen voor abonnementhouders. Dit in verband met COVID-19.

Lees hier de uitgebreide informatiebrief van onze voorzitter Jaap van de Vosse.

Bijzondere dagen en vakantieperiode:
23 mei – 1e Pinksterdag (zondag)
24 mei – 2e Pinksterdag (maandag)
17 juli t/m 29 augustus (zomervakantie)

Verdere invulling van de openingstijden zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt op deze pagina.

TIJDENS SLECHT WEER KAN HET PERSONEEL BESLISSEN DAT HET BAD (TIJDELIJK) GESLOTEN WORDT.


I.V.M. DE CORONA-MAATREGELEN KAN HET PERSONEEL BESLISSEN TIJDELIJK DE POORT TE SLUITEN.