Geplaatst op 18 mei 2017.

Interview met nieuw bestuurslid André Bijenhof

En we hebben alweer een nieuwe vrijwilliger! Ons bestuur van de stichting Sport, Cultuur, Educatie (SCE) is uitgebreid met het enthousiaste bestuurslid André Bijenhof (63 jaar).  Wat geweldig toch dat er nieuwe mensen blijven komen die het belang van ons zwembad en de sporthal inzien en veel tijd daarin wil steken! Als iedereen wat doet, veel of gewoon iets minder, dan komen we een heel eind. Zo zoeken we bijvoorbeeld altijd nog extra patatbakkers. Lees hier meer over de organisatie van onze vrijwilligers… 

Lees hier het uitgebreide interview dat onlangs in De Achtste Steen is gepubliceerd met André:

André Bijenhof vult bestuur Stichting SCE aan

Het bestuur van de Stichting Sport, Cultuur en Educatie (SCE) is uitgebreid met het enthousiaste bestuurslid André Bijenhof (63 jaar). De stichting beheert sporthal en zwembad in Steenderen en telt nu twee vrouwelijke en vijf mannelijke leden, allemaal vrijwilligers. Voorzitter Frans Smit: “We hebben een gevarieerde groep met ondernemers, overheidsbestuurder, financieel – en sociaal/maatschappelijke deskundigen en een studente bestuurskunde. Het bestuur stuurt de stichting aan als een professionele, oplossingsgerichte non-profit organisatie. We vergaderen elke zes weken, behalve in het zomerseizoen. Die vergaderingen vinden plaats in een prettige, collegiale en openhartige sfeer, wat een gebalanceerde besluitvorming ten goede komt. Andre Bijenhof is daarbij een mooie aanvulling op ons team.”

“Ik hou niet van zwemmen”

De taken van het nieuwste bestuurslid bestaan vooral uit organiseren van de sponsoring en het contact met het personeel. “Ik hou absoluut niet van zwemmen”, net als meer leden van het bestuur trouwens, vertelt Bijenhof lachend. Hij zag bestuurslid Jaap van de Vosse vaak hard werken op zwembad of sporthal en kwam met hem in gesprek daarover. “Dat leek mij ook wel wat, iets doen voor de gemeenschap. Ik heb een kleinkind en als ik zie hoeveel plezier zij beleeft aan dat zwembad, dan wil je toch dat het open blijft.”

Bijenhof is een drukbezet man. Hij is al 40 jaar ondernemer en heeft nu een eigen bedrijf in reclame en drukwerk, samen met zijn schoonzoon Joost van Leussen. Daarnaast werkt hij nog twee dagen per week als vrijwilliger op het Metzo College in Doetinchem. Hij begeleidt daar de vrijwilligers die de technieklessen ondersteunen. “Ik werk graag met mensen; een luisterend oor bieden, problemen oplossen.” Hij hoopt daarnaast met het grote netwerk dat hij heeft opgebouwd als ondernemer, een belangrijke rol te kunnen betekenen voor de sponsoring. “Bert-Jan heeft al belangrijke stappen gezet hierin. Kijk maar eens naar al die borden op het zwembad en in de sporthal. Waardevolle inkomsten. Bedrijven leveren vaak ook diensten voor de plaatsing van zo’n bord, zo’n samenwerking is natuurlijk perfect.”

Bijenhof is erg te spreken over de opzet van de stichting waar hij nu deel van uit maakt. “Het is goed op orde en transparant. Er wordt erg professioneel gewerkt, door bestuur en medewerkers maar ook het enorme team vrijwilligers is natuurlijk fantastisch. Het mooie van het bestuur vind ik dat ze ook zelf niet te beroerd zijn om de handen uit de mouwen steken, daar hou ik van.“

Zonder sporthal geen zwembad

Bijenhof wil graag het belang van de sporthal nog eens benadrukken. “We hebben het vaak over het zwembad, maar zonder die sporthal kan het zwembad echt niet bestaan. Het sportcafé ziet er inmiddels prachtig uit en de organisatie is goed geregeld. Er zijn plannen voor een serre en tussendeuren tussen sportcafé en sporthal. Als we dat kunnen realiseren, kunnen we veel grotere groepen bezoekers aan. Die sporthal moet gewoon vol met evenementen, sportfeesten, autoshows. Als mensen ideeën hiervoor hebben, laat maar komen!

Op de foto het bestuur:

Onderste rij vlnr: Marti Bulten, André Bijenhof, Jaap van de Vosse
Middelste rij vlnr: Marijke Melsert, Nicole Koekoek
Bovenste rij vlnr: Harry Franck, Frans Smit

(foto: Jan Oostland – Tekst: Marjan Lijftogt – Bron: Achtste Steen)

Lees hier meer over het bestuur…

Activiteiten binnenkort op het zwembad

> Vaderdag-bandenrace zondag 18 juni

Zwemvierdaagse 20 – 24 juni – schrijf je nu in! 

03 oktober 2020

Zwemclub – hele jaar door


Deel dit bericht

Inschrijven nieuwsbrief

Openingstijden zwembad Steenderen 2020

Langer of korter open met mooi of slecht weer? Lees over het beleid achter onze ruime openingstijden…
Onweer? Ons onweer-protocol voldoet aan de landelijke norm… 

  Voorseizoen 18 april t/m 19 juli
Naseizoen 31 aug t/m 6 sept
Vakantie Midden
20 juli t/m 30 aug

Maandag gesloten 12.00 – 16.45 uur
Dinsdag 09.00 – 16.45 uur
19.00 – 20.15 uur
09.00 – 16.45 uur
19.00 – 20.15 uur
Woensdag 09.00 – 20.15 uur 09.00 – 20.15 uur
Donderdag 09.00 – 16.45 uur
19.00 – 20.15 uur
09.00 – 16.45 uur
19.00 – 20.15 uur
Vrijdag 07.00 – 08.00 uur
09.00 – 20.15 uur
09.00 – 20.15 uur
Zaterdag 10.00 – 16.45 uur 10.00 – 16.45 uur
Zondag 10.00 – 16.45 uur 10.00 – 16.45 uur

*De sluitingstijden zijn de tijden dat je uit het zwemwater moet, het zwembadcomplex sluit een kwartier later de poorten. 

Bijzondere dagen:
Koningsdag (maandag 27 april ) gesloten
Bevrijdingsdag (dinsdag 5 mei) geopend van 09.00-12.00 uur
Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei) geopend voor dauwzwemmen 06.00-10.00 u
Eerste Pinksterdag (zondag 31 mei) zondagsopening
Tweede Pinksterdag ( maandag 1 juni) zondagsopening

N.B:
Diploma-zwemmen zaterdag 5 september; dit houdt in dat er recreatief zwemmen is van 9.00 tot 10.00 uur, daarna is het zwembad gesloten.

TIJDENS SLECHT WEER KAN HET PERSONEEL BESLISSEN
DAT HET BAD (TIJDELIJK) GESLOTEN WORDT

Meer weten? Wat zijn onze tarieven? Of welke zwemlessen geven wij?