Geplaatst op 23 maart 2021.

Steenderen, maart 2021

Beste lezer,

Nadat we in 2020 vanwege de Corona-crisis hebben besloten ons zwembad niet te openen, hebben wij voor 2021 het voornemen om dit jaar wel van start te gaan.

Uitgaande van het feit dat in mei een aantal beperkende maatregelen niet meer van kracht zal zijn en een groot deel van de mensen van 65 jaar en ouder zal zijn ingeënt, willen wij op 15 mei a.s. met het nieuwe zwemseizoen beginnen.

Omdat wij verwachten dat er nog steeds enkele beperkende maatregelen zullen zijn, zoals de 1.5 meter afstand, zijn de spelregels voor de opening anders dan in voorgaande jaren.

Het bad zal alleen toegankelijk zijn voor abonnementhouders. Op deze manier denken wij een beheersbare structuur te kunnen realiseren, waarbij ook de inzet van vrijwilligers kleiner en met minder risico zal zijn.

De toegangstijden zijn ook anders dan voorheen. Op deze manier willen wij voor iedereen een zo veilig mogelijke zwemomgeving creëren.

Voor onze trouwe banenzwemmers zijn op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag twee uur gereserveerd om veilig te kunnen zwemmen. Een groep van 09.00 tot 10.00 uur en een groep van 10.00 tot 11.00 uur. Tevens zal op zondagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur voor twee groepen een uur beschikbaar zijn voor alleen banen zwemmen. Over indeling, aantallen en wijze van reservering, welke wij zo eenvoudig mogelijk willen regelen, volgen t.z.t. de juiste instructies.

Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur zal het bad alleen beschikbaar zijn voor het schoolzwemmen van De Pannevogel en De Rank. Tijdens de schoolvakantie (17 juli t/m 29 augustus) zullen deze uren beschikbaar zijn voor vrij zwemmen.

Vrij zwemmen kan verder op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 14.00 – 16.30 uur, op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur en op zondag van 12.00 – 17.00 uur. De mogelijkheden om in de avond vrij te zwemmen zijn afhankelijk van aanmeldingen voor zwemles en doelgroep zwemmen. Wanneer mogelijk is er dan ook gelegenheid tot banenzwemmen. Als in de periode dat de beperkende maatregelen nog van kracht zijn de drukte in het bad te groot wordt en er onveilige situaties ontstaan, kan het zijn dat u voor een gesloten poort komt en de verdere toegang is afgesloten. Wij hopen dat u hiervoor begrip heeft.

Op maandag is het zwembad gesloten i.v.m. onderhoud en is de namiddag en avond beschikbaar voor zwemlessen en doelgroep lessen.

De indeling voor zwemlessen en doelgroep zwemmen op de overige dagen is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de beschikbare capaciteit. Zodra de inschrijving hiervoor is gesloten zullen wij u nader informeren over data en tijdstippen.

Omdat we iets later open gaan dan normaal willen we het jaar ook later afsluiten dan normaal. Tevens hopen wij dat wellicht in augustus en september weer wat meer mogelijk is en we er op deze manier iets langer van kunnen genieten.

Afzwemmen zal plaatsvinden op 18 september en de sluiting zal zijn op zondag 19 september.

Als later in het seizoen alle beperkende maatregelen vanwege Corona eventueel worden opgeheven zullen wij met nieuwe aangepaste maatregelen en mogelijkheden komen. 

Als tijdens de openingstijden blijkt dat er te veel mensen in het bad komen, zijn onze medewerkers gerechtigd om de toegang tot het bad af te sluiten om zo onverantwoorde situaties te voorkomen.

Wij hopen op deze manier een veilige en plezierige zwemomgeving te creëren en vragen iedereen om de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen zodat alles op een goede manier kan verlopen.

Tevens willen wij u via deze weg op de hoogte brengen van het feit dat ons zwembad van het seizoen 2021 een rookvrij zwembad is. Er mag dan op ons terrein nergens meer gerookt worden.

Wil  je op de hoogte gehouden worden via de nieuwsbrief, meld je aan via deze link.

In de bijlagen vindt u de formulieren voor het aanvragen van het door u gewenste abonnement. De voorverkoop start op maandag 29 maart en eindigt op donderdag 22 april, daarna is de reguliere verkoop van kracht.

Het is de bedoeling dat u de betreffende formulieren, voorzien van RECENTE pasfoto (of een foto waarop het gezicht duidelijk herkenbaar en zichtbaar is) inlevert. Deze (pas)foto mag niet ouder zijn dan van het jaar 2018. Let op: Heeft u voor het seizoen 2020 al een abonnement aangevraagd, dan hoeft u geen (pas)foto’s meer in te leveren. Wel moet u het aanvraagformulier weer volledig ingevuld inleveren. De instructie staat op het aanvraagformulier.

De toegangspasjes liggen voor u klaar in sporthal Het Hooge Wessel en kunnen worden opgehaald en per pin of contant betaald op:

Woensdagmiddag 28 april 202114.00 – 17.00 uur
Donderdagavond 29 april 202117.00 – 20.00 uur
Vrijdagavond30 april 202117.00 – 20.00 uur

Bijlagen:

  1. Aanvraagformulier voorverkoop abonnementen (sluitingstermijn 22 april )
  2. Aanvraagformulier na sluitingstermijn voorverkoop
  3. Aanvraagformulier zwemlessen jeugd / zwemsporten

Wij wensen iedereen een mooi en gezond zwemjaar toe.

Namens onze medewerkers en het bestuur van Stichting SCE,

Jaap van de Vosse – Voorzitter

Wij hopen snel weer activiteiten te kunnen melden op de agenda voor zwemseizoen 2021


Deel dit bericht

Inschrijven nieuwsbrief

Openingstijden zwembad Steenderen 2021

Van zaterdag 15 mei tot en met 19 september 2021 zijn wij voornemens het zwembad te openen! Openstelling is alleen voor abonnementhouders. Dit in verband met COVID-19.

Lees hier de uitgebreide informatiebrief van onze voorzitter Jaap van de Vosse.

Bijzondere dagen en vakantieperiode:
23 mei – 1e Pinksterdag (zondag)
24 mei – 2e Pinksterdag (maandag)
17 juli t/m 29 augustus (zomervakantie)

Verdere invulling van de openingstijden zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt op deze pagina.

TIJDENS SLECHT WEER KAN HET PERSONEEL BESLISSEN DAT HET BAD (TIJDELIJK) GESLOTEN WORDT.


I.V.M. DE CORONA-MAATREGELEN KAN HET PERSONEEL BESLISSEN TIJDELIJK DE POORT TE SLUITEN.