Geplaatst op 13 april 2019.

Werkgroepen: welke kleine of grote klus past bij jou?

Het mag duidelijk zijn: we zoeken hulp, dan blijft het voor iedereen goed te doen! Zoek hier wat bij jou past! 

Bedrijfsleider Simone Cremers organiseert alle werkgroepen, iedere groep heeft een vaste coördinator (zie mailadressen). Opgeven kan bij Simone, de coördinators of bij onze vaste medewerkers of via de mail: info@zwembadsteenderen.nlJe mag ook dit formulier invullen en afgeven op zwembad of sporthal: Aanmelden als vrijwilliger (pdf)Een toelichting per werkgroep:

Bestuur (Jaap van de Vosse)

Ons bestuur bestaat ook geheel uit vrijwilligers. Er stoppen aan het eind van het seizoen drie bestuursleden voor de huidige onderdelen maar een opsplitsing of een andere indeling is ook mogelijk: 
– secretaris/penningmeester
– kassa en personeelswerk
– notuliste

De nieuwe medebestuurders moeten zich natuurlijk betrokken voelen bij de doelstelling van de stichting, affiniteit hebben met vrijwilligerswerk, onafhankelijk zijn, zich thuis voelen in onze dorpse omgeving, ‘hands-on’ willen zijn en zo mogelijk bestuurlijke, zakelijke en/of leidinggevende ervaring hebben. Een vereiste is het allemaal niet, enthousiasme is echt het allerbelangrijkste, veel kun je leren! 

Voorzitter Jaap van de Vosse: “Het grote bestuurswerk is gedaan de eerste vijf jaar. Dat was echt een mega-klus. Nu is het een kwestie van doorzetten en onderhouden. Ik heb soms het idee dat mensen denken dat bestuurslid zijn heel moeilijk is, dat het een zware taak is maar dat valt echt reuze mee. Kom gewoon eens praten!”

Groen (Rob Harmsen)

Op maandagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur doet deze groep alle voorkomende werkzaamheden, zoals graskanten afsteken, onkruid wieden in de bloemperken, zowel binnen als buiten het zwembadterrein, ook onder de hagen, knippen van alle hagen vanaf half mei tot einde seizoen, knippen van ‘stripfiguren’, onkruid wieden tussen betegeling.

Onkruid wieden kan natuurlijk alle dagen voor wie zich geroepen voelt 🙂 

Periodiek zijn er grotere klussen die apart worden ingepland: snoeien van struikgewas langs Aviko-zijde van de zonneweide, snoeien aan de binnenzijde van de afrastering, snoeien aan de buitenzijde van de afrastering, onkruidwieden rondom springkussen. 
Vóór aanvang van het seizoen feb/mrt: afknippen van de grassen, verwijderen van alle afgestorven planten en bloemen, graskanten langs hagen afsteken, betegeling behandelen tegen groene aanslag en onkruiden

Concreet: met 2 mensen erbij op de maandagmorgen kunnen we alles uitvoeren. Lukt dat niet, dan moeten we projectmatig met 2 á 3 mensen op de zaterdagmorgen aan de slag. Dit moet dan met 3 á 4 zaterdagmorgens in het seizoen lukken.

Snackverkoop (vacature coördinator)

Snacks en patat bakken, het zijn zeer belangrijke inkomsten voor het zwembad! Bovendien komen er op warme dagen gezinnen een hele dag omdat ze weten dat ze op ons zwembad kunnen eten. We verkopen op woensdag, vrijdag, zaterdag of zondag telkens blokken van 2 – 2,5 uur, per 1 of 2 weken. Hulp op een vaste dag is natuurlijk fijn maar zeker niet noodzakelijk. We maken een rooster en plannen iedereen naar wens in. Al wil je alleen drie middagen in juli, 1 keer per maand of misschien alleen tijdens evenementen? Geef gewoon aan wat je wensen zijn en we plannen je in! Alles is welkom, ieder uurtje extra ontlast weer iemand anders.

We zoeken ook een coördinator voor deze groep; iemand die de planningen maakt! De afspraak is: kun je onverwacht niet dan zoek je zelf een andere patatbakker dus die zorgen heb je niet als coördinator. Lees ook dit leuke artikel over deze werkgroep.

Kassa (Ingrid Ravenshorst)

Je bent de gastvrouw/-heer bij binnenkomst van het zwembad! De eerste blije glimlach voor onze bezoekers nog voordat ze binnen zijn, een dankbare taak. Het kassasysteem leggen we je uiteraard uitgebreid uit, je kunt eerst samen met iemand starten als je dat prettig vindt. Of draai eens een ochtend mee om te kijken of het iets voor je is! 

Je kunt zelf bepalen hoe vaak je wilt, 1 keer week of 1 keer per 14 dagen. We kunnen op diverse dagdelen nog mensen gebruiken. Wel is de zondagmiddag een extra aandachtspunt en in de vakanties vallen er soms gaten. Dus als iemand die zou willen opvullen?! 

Techniek/bouw (André Bijenhof)

Schilderen, timmeren, installatiewerk; heel divers! Geef gerust aan waar je goed in bent! Dit zijn heel vaak wat grotere klussen op projectbasis. Dus als je niet standaard in actie wilt komen maar wel af en toe een paar dagen wilt bijspringen, dan is dit iets voor jou! 

Activiteiten (Ingrid Ravenshorst)

De activiteitencommissie zorgt dat ons zwembad op het netvlies blijft van vele mensen in de verre omgeving. Van heinde en verre komen ze voor Dokkie Disco bijvoorbeeld. Top werk! De commissie bestaat uit enkele leden die het denkwerk verrichten en de grote lijnen uitzetten. Maar daarnaast zijn er met vlagen veel mensen nodig. Dit werk is heel divers van medailles uitdelen tot tenten bouwen. De commissie zoekt zeker nog drie leden met een creatieve geest! De grote groep die hand-en span-diensten wil verrichten kan nooit groot genoeg zijn natuurlijk. Geef je op!   

Schoonmaak (vacature coördinator)

Deze groep zie je weinig maar doet echt geweldig werk! Als je iemand vraagt om een positief punt te noemen over zwembad Steenderen dan zeggen ze bijna altijd: schoon! Help ook mee! De groep werkt volgens vaste schema, sommigen hebben een eigen taak die ze naar wens zelf oppakken als ze tijd hebben. Af en toe zijn er speciale werkdagen voor grotere klussen.

Ook voor deze groep zoeken we een coördinator om de planningen te maken, mee te werken en de groep draaiende te houden. Het is heus geen zware klus want de meeste schoonmakers en – maaksters werken volgens een vast schema.

Kiosk (Anne Oldenhave)

Jongeren verzorgen de verkoop in de kiosk. Dit is trouwens de enige groep die een kleine vergoeding krijgt. Een ideaal vakantiebaantje dus. Je moet wel minimaal 15 jaar zijn en echt een beetje kunnen hoofdrekenen. Natuurlijk vind je het ook leuk om met veel mensen om te gaan want jouw taak is natuurlijk ook dat mensen het gezellig vinden op het zwembad. Je hoeft geen patat te bakken, dan doen volwassenen. Kom gerust om een keer te testen of je het leuk vindt.    

Toezichthouders (Simone Cremers)

Een essentieel onderdeel van ons zwembad: de vrijwillige toezichthouder! Zonder hen geen zwembad. Toezichthouders krijgen een officiële opleiding van de NZB; je haalt dus een officieel, landelijk diploma. Deze opleiding start altijd aan het begin van het seizoen. Een pittige opleiding, zowel qua theorie als in de praktijk maar we horen zoveel enthousiaste verhalen dat het het vast waard is. We hebben een flinke groep van deze toppers dus de verdeling aan het zwembad is goed te doen.   

Sponsoring (André Bijenhof)

Heb je ook goede contacten, goede ideeën, laat het vooral weten! Veel sponsoring in natura!

Communicatie (Marjan Lijftogt)

Deze groep vult de website, plaatst berichten op diverse social media, maakt persberichten, verstuurt nieuwsbrieven en maakt flyers. Wat hebben we nodig? Vooral bezorgers voor de flyers! Geef je mailadres door aan marjanlijftogt@gmail.com en je komt op de lijst. Je ontvang dan zo’n 8 a 10 keer per seizoen een mail dat er weer een flyer klaar ligt. Je mag deze flyer zelf printen (pdf) of een geprinte versie ophalen op het zwembad. Super toch? Een vrijwilligersbaantje dat amper tijd kost!

Verder: wie wil foto’s maken tijdens activiteiten? Geen close-ups maar overzichtsfoto’s. Kan gewoon met een goeie mobiel, hoeft geen Worldpressfoto-kwaliteit te zijn. De foto’s gebruiken we voor social media en website.  

Overig (Simone Cremers) 

Niet iedereen wil natuurlijk in een vaste groep maar wil misschien juist af en toe bijspringen; laat het weten en we mailen je zo af en toe bij grotere evenementen en activiteiten. Dus heb je weinig tijd maar vind je toch dat je minimaal 1 keer per jaar iets voor het zwembad moet doen dan is dit je kans! De mail negeren kan ook nog altijd dus er zit absoluut geen druk op als je in deze groep zit 🙂

Eenmalige Donateursactie

In mei komt er een grote donateursactie. Wij gaan voor ‘Iedereen een straat’! Doe je ook mee? Welke straat neem jij? Voor opgave of informatie kun je mailen naar Nicole Koekkoek, nksce@outlook.com of geef je naam, mailadres en telnummer door aan een vaste medewerker in de sporthal of op het zwembad. Hier lees je meer…    

Er zijn zoveel redenen te bedenken_ (2)

 

Meer nieuwsberichten over Zwembad Steenderen lees je hier…  

21 september 2019

Hele winter: Zwemclub Steenderen


Deel dit bericht

Inschrijven nieuwsbrief

Openingstijden zwembad Steenderen 2019

Langer of korter open met mooi of slecht weer? Lees over het beleid achter onze ruime openingstijden…
Onweer? Ons onweer-protocol voldoet aan de landelijke norm… 

  Voorseizoen 19 april t/m 19 juli
Naseizoen 2 t/m 8 sept
Vakantie Midden
20 juli t/m 1 sept

Maandag gesloten 12.00 – 16.45 uur
Dinsdag 09.00 – 16.45 uur
19.00 – 20.15 uur
09.00 – 16.45 uur
19.00 – 20.15 uur
Woensdag 09.00 – 20.15 uur 09.00 – 20.15 uur
Donderdag 09.00 – 16.45 uur
19.00 – 20.15 uur
09.00 – 16.45 uur
19.00 – 20.15 uur
Vrijdag 07.00 – 08.00 uur
09.00 – 20.15 uur
09.00 – 20.15 uur
Zaterdag 10.00 – 16.45 uur 10.00 – 16.45 uur
Zondag 10.00 – 16.45 uur 10.00 – 16.45 uur

*De sluitingstijden zijn de tijden dat je uit het zwemwater moet, het zwembadcomplex sluit een kwartier later. 

Bijzondere dagen:
Diploma-zwemmen (zaterdag 7 september) recreatief zwemmen van 9.00 tot 10.00 uur, daarna is het zwembad gesloten.

Meer weten? Wat zijn onze tarieven? Of welke zwemlessen geven wij?