Geplaatst op 7 februari 2020.

Werkgroepen: welke kleine of grote klus past bij jou?

Het mag duidelijk zijn: een zwembad zonder een cent subsidie… dan kun je alle vrijwillige hulp gebruiken! Maar als iedereen iets doet, houden we ook in 2021 het hoofd boven water! Zoek hier wat bij jou past! 

Bedrijfsleider Simone Cremers organiseert alle werkgroepen, iedere groep heeft een vaste coördinator (zie overzicht). Opgeven kan via Simone, de coördinators of via de mail: info@zwembadsteenderen.nlJe mag ook dit formulier invullen en afgeven op zwembad of sporthal: Aanmelden als vrijwilliger (pdf)

Een toelichting per werkgroep:

Groen (Rob Harmsen)

Wat ziet het groen op het zwembad er altijd tiptop uit! Iedere maandag van 9.00 tot 12.00 uur pakt deze werkgroep alle voorkomende werkzaamheden op, zoals graskanten afsteken, onkruid wieden in de bloemperken, zowel binnen als buiten het zwembadterrein, knippen van alle hagen vanaf half mei tot einde seizoen, knippen van onze beroemde ‘stripfiguren’ en onkruid wieden tussen betegeling.

Onkruid wieden kan natuurlijk alle dagen voor wie zich geroepen voelt 🙂 

Periodiek zijn er grotere klussen die apart worden ingepland: snoeien van struikgewas langs Aviko-zijde van de zonneweide, snoeien aan de binnenzijde van de afrastering, snoeien aan de buitenzijde van de afrastering, onkruidwieden rondom springkussen. 
Vóór start van het seizoen in feb/mrt: knippen van de grassen, verwijderen van alle afgestorven planten en bloemen, graskanten langs hagen afsteken, betegeling behandelen tegen groene aanslag en onkruiden

Concreet: met nieuwe 2 mensen erbij op de maandagmorgen kunnen we alles uitvoeren. Lukt dat niet, dan moeten we projectmatig met 2 á 3 mensen op de zaterdagmorgen aan de slag. Dit moet dan met 3 á 4 zaterdagmorgens in het seizoen lukken. 

Snackverkoop (Berry Meijer)

Snacks en patat bakken, dat zijn zeer belangrijke inkomsten voor ons zwembad! Bovendien komen er op warme dagen gezinnen juist een hele dag omdat ze weten dat ze op ons zwembad kunnen eten. We verkopen op woensdag, vrijdag, zaterdag of zondag, het zijn telkens blokken van 2 – 2,5 uur, per 1 of 2 weken. Hulp op een vaste dag is fijn maar zeker niet noodzakelijk. We maken een rooster en plannen iedereen naar wens in. Al wil je alleen drie middagen in juli, 1 keer per maand of misschien alleen tijdens evenementen? Geef gewoon aan wat je wensen zijn en we plannen je in! Alles is welkom, ieder uurtje extra ontlast weer iemand anders. Zeker in vakantieperiodes is extra hulp welkom! Voor deze werkgroep hebben we zeker nog vier mensen nodig! 

Lees ook dit leuke artikel over deze werkgroep.

Kassa (Ingrid Ravenshorst)

Je bent de gastvrouw/-heer bij binnenkomst van het zwembad! De eerste blije glimlach voor onze bezoekers nog voordat ze binnen zijn, een dankbare taak. We werken in dagdelen. Het kassasysteem leggen we je uiteraard uitgebreid uit, je kunt eerst samen met iemand starten als je dat prettig vindt. Of draai eens een ochtend mee om te kijken of het iets voor je is! 

Je kunt zelf bepalen hoe vaak je wilt, 1 keer per week of 1 keer per 14 dagen. We kunnen op diverse dagdelen nog mensen gebruiken. Wel is de zondag een extra aandachtspunt en in de vakanties vallen er geregeld gaten. Dus als iemand die zou willen opvullen?! Twee personen erbij zou super zijn! 

Techniek/bouw (André Bijenhof)

Schilderen, timmeren, installatiewerk; heel divers! Het is een erg gezellige club met harde werkers! Geef gerust aan waar je goed in bent! Dit zijn heel vaak wat grotere klussen op projectbasis. Dus als je niet standaard in actie wilt komen maar wel af en toe een paar dagen wilt bijspringen, dan is dit iets voor jou! 

Activiteiten (Annet Besselink)

De activiteitencommissie zorgt dat ons zwembad op het netvlies blijft staan van vele mensen in de verre omgeving. Van heinde en verre komen ze voor Dokkie Disco bijvoorbeeld. Top werk! De commissie is dit jaar weer goed aangevuld met nieuwe leden. Het team bestaat uit zeven leden die het denkwerk verrichten en de grote lijnen uitzetten, er kan altijd nog iemand bij.

Daarnaast zijn er wel met vlagen veel mensen nodig. Dit werk is heel divers: van medailles uitdelen tot tenten bouwen. Wil je niet vergaderen maar wel hand-en span-diensten verrichten? Geef je dan op voor de groep ‘Overig’ via info@zwembadsteenderen.nl.     

Schoonmaak (vacature coördinator)

Deze groep zie je weinig maar doet echt geweldig werk! Als je iemand vraagt om een positief punt te noemen over zwembad Steenderen dan zeggen ze bijna altijd: schoon! Help ook mee! De groep werkt volgens een vast schema, sommigen hebben een eigen, vaste taak die ze naar wens zelf oppakken als ze tijd hebben. Af en toe zijn er speciale werkdagen voor grotere klussen.

Voor deze groep zoeken we ook nog een coördinator om de planningen te maken, mee te werken en de groep draaiende te houden. Coördinator van deze werkgroep is geen erg tijdrovende klus want de meeste trouwe schoonmakers en – maaksters werken volgens een vast schema, er zijn weinig schommelingen.

Kiosk (Anne Oldenhave)

Jongeren verzorgen de verkoop in de kiosk. Dit is de enige werkgroep die een kleine vergoeding krijgt. Een ideaal vakantiebaantje dus! Je moet minimaal 15 jaar zijn en echt een beetje kunnen hoofdrekenen. Natuurlijk vind je het ook leuk om met veel mensen om te gaan want jouw taak is natuurlijk ook dat mensen het gezellig vinden op het zwembad. Je hoeft geen patat te bakken, dat doen volwassenen. Kom gerust om een keer te testen of je het leuk vindt.    

Toezichthouders (Simone Cremers)

Een essentieel onderdeel van ons zwembad: de vrijwillige toezichthouder! Zonder hen geen zwembad. Toezichthouders krijgen een officiële opleiding van de NZB; je haalt dus echt een officieel, landelijk diploma. Deze opleiding start altijd aan het begin van het seizoen. Een pittige opleiding, zowel qua theorie als in de praktijk maar we horen zoveel enthousiaste verhalen dat het het vast waard is.

Sponsoring (André Bijenhof)

Heb je ook goede contacten, goede ideeën, laat het vooral weten! Veel sponsoring in natura!

Communicatie (Karlijn Harmsen-Sesink)

Deze werkgroep vult de website, plaatst berichten op diverse sociale media, maakt persberichten, verstuurt nieuwsbrieven en maakt flyers. Wat hebben we nodig? Vooral bezorgers voor flyers in Dieren, Steenderen, Bronckhorst! Geef je mailadres door aan kssce@outlook.com en je komt op de lijst. Je ontvang dan zo’n 8 a 10 keer per seizoen een mail dat er weer een flyer klaar ligt. Je mag deze flyer ook zelf printen (pdf) of een geprinte versie ophalen op het zwembad. Een vrijwilligersbaantje dat amper tijd kost! 

Verder: wie wil foto’s maken tijdens activiteiten? Ga je die ene avond toch, laat het even weten! Geen close-ups ipv privacy maar overzichtsfoto’s. Kan gewoon met een goede smartphone, hoeft geen Worldpressfoto-kwaliteit te zijn. De foto’s gebruiken we voor sociale media en website.  

Overig (Simone Cremers) 

Niet iedereen wil in een vaste groep maar misschien wil je best af en toe bijspringen? Laat het weten! We zetten je dan op de lijst ‘Overig’ en we mailen je zo af en toe bij grote evenementen en activiteiten. Onze mail negeren kan altijd dus er zit absoluut geen druk op als je in deze groep zit 🙂 Meld je nu aan: info@zwembadsteenderen.nl 

Bestuur (Jaap van de Vosse)

Ons bestuur bestaat ook geheel uit vrijwilligers. Nieuwe medebestuurders moeten zich natuurlijk betrokken voelen bij de doelstelling van de stichting, affiniteit hebben met vrijwilligerswerk, onafhankelijk zijn, zich thuis voelen in onze dorpse omgeving, ‘hands-on’ willen zijn en zo mogelijk bestuurlijke, zakelijke en/of leidinggevende ervaring hebben. Een vereiste is het allemaal niet, enthousiasme is echt het allerbelangrijkste, veel kun je leren! 

Voorzitter Jaap van de Vosse: “Het grote bestuurswerk is gedaan de eerste vijf jaar. Dat was een mega-klus. Nu is het een kwestie van doorzetten en onderhouden. Ik heb soms het idee dat mensen denken dat bestuurslid zijn heel moeilijk is, dat het een zware taak is maar dat valt echt reuze mee. Kom gewoon eens praten!”

Meer nieuwsberichten over Zwembad Steenderen lees je hier…  


Deel dit bericht

Inschrijven nieuwsbrief

(voorlopige) Openingstijden zwembad Steenderen 2021

Van zaterdag 15 mei tot en met 19 september 2021 gaan de poorten open van het zwembad!

Vanaf 15 mei 2021 moet er vooraf aan het banenzwemmen telefonisch (dinsdag tot en met vrijdag van 9.00-11.00 uur 06-23 50 55 85) of aan de kassa een reservering gemaakt worden. Abonnementhouders vanaf 18 jaar mogen maximaal 2 keer per week, 1 uur per keer banen komen zwemmen tijdens het daarvoor bestemde tijdsvak. Reserveren kan tot maximaal twee weken vooruit.

** Op dit tijdstip is geen permanent toezicht aanwezig van het badpersoneel op het peuterbad. Het gebruik van het peuterbad is dan ook op eigen verantwoordelijkheid.

! Vanwege geldende COVID-19 maatregelen kan het personeel beslissen (tijdelijk) de poort te sluiten.

! Tijdens slecht weer kan het personeel beslissen (tijdelijk) de poort te sluiten.

Maandag
15.00 – 15.30 uurMeer Bewegen Voor Ouderen (MBVO)
16.00 – 18.00 uurZwemlessen
18.30 – 19.15 uurZwemclub
19.30 – 20.00 uurAquasport
20.00 – 20.30 uurAquasport
Dinsdag
9.00 – 12.00 uurPeuterbad**
(Voor baby(‘s)/peuter(s) samen met ouder(s)/verzorger(s))
9.00 – 10.00 uurBanenzwemmen
vanaf 18 jaar
(vooraf telefonisch of bij de kassa reserveren verplicht)
10.00 – 11.00 uur Banenzwemmen
vanaf 18 jaar
(vooraf telefonisch of bij de kassa reserveren verplicht)
11.00 – 14.00 uur Schoolzwemmen
14.30 – 16.45 uurRecreatief zwemmen
(zonder reservering, personeel kan bij drukte wel (tijdelijk) de poort sluiten)
17.00 – 19.00 uurZwemlessen
19.00 – 20.15 uurRecreatief zwemmen
(zonder reservering, personeel kan bij drukte wel (tijdelijk) de poort sluiten)
Woensdag
9.00 – 12.00 uurPeuterbad**
(Voor baby(‘s)/peuter(s) samen met ouder(s)/verzorger(s))
9.00 – 10.00 uur Banenzwemmen
vanaf 18 jaar
(vooraf telefonisch of bij de kassa reserveren verplicht)
10.00 – 11.00 uurBanenzwemmen
vanaf 18 jaar
(vooraf telefonisch of bij de kassa reserveren verplicht)
11.00 – 14.00 uurSchoolzwemmen
14.30 – 16.45 uurRecreatief zwemmen
(zonder reservering, personeel kan bij drukte wel (tijdelijk) de poort sluiten)
19.00 – 20.15 uurRecreatief zwemmen
(zonder reservering, personeel kan bij drukte wel (tijdelijk) de poort sluiten)
Donderdag
9.00 – 12.00 uurPeuterbad**
(Voor baby(‘s)/peuter(s) samen met ouder(s)/verzorger(s))
9.00 – 10.00 uurBanenzwemmen
vanaf 18 jaar
(vooraf telefonisch of bij de kassa reserveren verplicht)
10.00 – 11.00 uurBanenzwemmen
vanaf 18 jaar
(vooraf telefonisch of bij de kassa reserveren verplicht)
11.00 – 14.00 uurSchoolzwemmen
14.30 – 16.45 uurRecreatief zwemmen
(zonder reservering, personeel kan bij drukte wel (tijdelijk) de poort sluiten)
17.00 – 19.00 uurZwemlessen
19.00 – 20.15 uurRecreatief zwemmen
(zonder reservering, personeel kan bij drukte wel (tijdelijk) de poort sluiten)
Vrijdag
9.00 – 12.00 uurPeuterbad**
(Voor baby(‘s)/peuter(s) samen met ouder(s)/verzorger(s))
9.00 – 10.00 uurBanenzwemmen
vanaf 18 jaar
(vooraf telefonisch of bij de kassa reserveren verplicht)
10.00 – 11.00 uurBanenzwemmen
vanaf 18 jaar
(vooraf telefonisch of bij de kassa reserveren verplicht)
11.00 – 14.00 uurSchoolzwemmen
14.30 – 16.45 uur Recreatief zwemmen
(zonder reservering, personeel kan bij drukte wel (tijdelijk) de poort sluiten)
19.00 – 20.15 uurRecreatief zwemmen
(zonder reservering, personeel kan bij drukte wel (tijdelijk) de poort sluiten)
Zaterdag (18-9)
10.00 – 11.00 uurBanenzwemmen
vanaf 18 jaar
(vooraf telefonisch of bij de kassa reserveren verplicht)
Rest van deze dag wordt er afgezwommen voor de diploma’s! Geen recreatief zwemmen.
Zondag
10.00 – 12.00 uurPeuterbad**
(Voor baby(‘s)/peuter(s) samen met ouder(s)/verzorger(s))
10.00 – 12.00 uurBanenzwemmen
vanaf 18 jaar
(vooraf telefonisch of bij de kassa reserveren verplicht)
12.00 -16.45 uurRecreatief zwemmen
(zonder reservering, personeel kan bij drukte wel (tijdelijk) de poort sluiten)
laatste update: 13-9-2021

Bijzondere dagen en vakantieperiode:

Zondag 23 mei – 1e Pinksterdag, geldt het rooster van zondag

Maandag 24 mei – 2e Pinksterdag, geldt het rooster van zondag

* Zaterdag 17 juli t/m zondag 29 augustus – Schoolzwemmen gaat niet door, mogelijkheid tot recreatief zwemmen (zonder reservering, personeel kan bij drukte wel (tijdelijk) de poort sluiten)

Zaterdag 18 september – Diploma zwemmen
(alleen van 10.00 -11.00 uur banenzwemmen op reservering mogelijk)