Geplaatst op 16 maart 2016.

Zwembad Steenderen nog groener door boomfeestdag

De kinderen uit groep 8 van de Pannevogel hebben uitgebreid boomfeestdag gevierd op het zwembad van Steenderen. Boomfeestdag werd in het verleden door de gemeente geregeld maar dat werd te kostbaar voor de gemeente en zij stopten ermee. Een aantal ‘groene’ bedrijven heeft daarna de handschoen opgepakt en is vier jaar geleden gestart met de organisatie van boomfeestdag.

Freddy Evers van Inhetgroen had dit jaar in Steenderen de organisatie op zich genomen. “Met z’n allen willen we de jeugd bewust maken van het belang van een groene omgeving voor de mens en de natuur. Uit recent onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat er veel positieve resultaten komen over groene wijken, schoolpleinen en recreatie terreinen. Een voorbeeld is de preventieve werking tegen huidkanker door de schaduw van bomen. Zo is het in Engeland is het al verplicht om op schoolpleinen en recreatie terreinen bomen te planten. Vooral de jeugd heeft te maken met het opwarmen van de aarde en de klimaatverandering in de nabije toekomst. Omdat de bedrijven het eigenlijk allemaal deels pro deo uitvoeren is het natuurlijk belangrijk dat we toch ook plekken hebben die in het oog springen. Dus toen SCE-bestuurslid Jaap en bedrijfsleider Bert-Jan ons vroegen voor herstelwerk en aanleg van drainage in het gazon, het planten van de hagen en bomen, dacht ik gelijk: dat is een mooie klus voor boomfeestdag.”

Meer gezelligheid op de ligweide creëren

De kinderen uit groep 8 van de Pannevogel waren woensdag om 10 uur aanwezig in het sportcafé van de sporthal; Erna Jolink had voor de ranja gezorgd. Freddy Evers hield een mooi welkomstwoord en vervolgens heeft wethouder Paul Seesink het initiatief van de bedrijven en de school geprezen. Hij hoopt dat de kinderen later ook in het prachtige groene Bronckhorst blijven wonen.

Jorrit Meerbeek, medewerker van Inhetgroen, gaf een uitgebreide plant-instructie om ervoor te zorgen dat er goed en netjes wordt ingeplant. Vervolgens is de hele club naar het zwembad gewandeld, het was prachtig weer. De kinderen plantten daar 5 tulpenbomen en circa 350 beuken voor een aantal beukenhagen, om zo wat meer intimiteit en gezelligheid op de ligweide te creëren. Freddy: “Een aantal kinderen kreeg de smaak flink te pakken gekregen en ze zien misschien wel toekomst in een groen beroep. Een ander kind zei: “ik ga dit werk nooit doen”. Wat ons is opgevallen dit jaar is dat de kinderen ook uit eigen beweging veel interesse toonden in het werk dat ze deden en dat ze elkaar onderling ook corrigeerden als er wat verkeerd dreigde te lopen.”

Omstreeks half twaalf was de klus al geklaard en is iedereen, flink stampend om de klei van de schoenen af te krijgen, weer richting het sportcafé van de sporthal gelopen. Erna had drinken klaarstaan. Fruitbedrijf Horstink heeft voor lekkere appels gezorgd die gelijk door de hongerige kinderen werden opgegeten. Alle kinderen kreeg een Gelderse roos mee – gesponsord door de Rabobank – als aandenken en van Inhetgroen kregen ze ook nog een tasje cadeau om hun zwemkleding komend zwemseizoen in mee te nemen. Al met al een zeer geslaagde ochtend en alle bedrijven enorm bedankt voor deze geweldige bijdrage om het zwembad in Steenderen nog groener en sfeervoller te maken!

>> Denkt u aan de voorverkoop? Laatste dag is zondag 3 april…  

Foto’s van de zeer geslaagde boomfeestdag, met dank aan huisfotograaf Jan Oostland (klik op de foto voor groter beeld):

 

Wij hopen snel weer activiteiten te kunnen melden op de agenda voor zwemseizoen 2021


Deel dit bericht

Inschrijven nieuwsbrief

Openingstijden zwembad Steenderen 2021

Van zaterdag 15 mei tot en met 19 september 2021 zijn wij voornemens het zwembad te openen! Openstelling is alleen voor abonnementhouders. Dit in verband met COVID-19.

Lees hier de uitgebreide informatiebrief van onze voorzitter Jaap van de Vosse.

Bijzondere dagen en vakantieperiode:
23 mei – 1e Pinksterdag (zondag)
24 mei – 2e Pinksterdag (maandag)
17 juli t/m 29 augustus (zomervakantie)

Verdere invulling van de openingstijden zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt op deze pagina.

TIJDENS SLECHT WEER KAN HET PERSONEEL BESLISSEN DAT HET BAD (TIJDELIJK) GESLOTEN WORDT.


I.V.M. DE CORONA-MAATREGELEN KAN HET PERSONEEL BESLISSEN TIJDELIJK DE POORT TE SLUITEN.