Geplaatst op 21 augustus 2017.

Zwemmarathon Steenderen: wie doen er mee?

[De zwemmarathon Steenderen 2017 was één groot feest – bekijk hier foto’s en uitslagen]

Komend weekend, zaterdag 26 augustus t/m zondag 27 augustus, is voor het eerst de grote zwemmarathon op ons zwembad in Steenderen. Een uniek festijn, we hopen dat veel mensen komen kijken en de teams zullen aanmoedigen! Het startschot is om 22.00 uur en het eindigt om 10.00 uur ’s morgens! ’s Nachts is er muziek, bbq, de kiosk is open, kampvuur, neemt er iemand een gitaar mee? Het zou natuurlijk ook super zijn als er vele toeschouwers bij de finish staan op zondagochtend!

De zwemmarathon wordt georganiseerd door de activiteitencommissie van het Burg. Kruijffbad. Een hele organisatie, en dat alles om het bijzonder warme zwembad (29 graden) weer eens flink onder de aandacht te krijgen, wat extra (broodnodig) geld in het laatje te brengen en natuurlijk omdat we van feestjes houden! Flink wat werk, top gedaan allemaal! En super dat diverse teams enthousiast reageerden en zich hebben aangemeld. Heel dapper! Als je heeeeel snel bent kun je je nog opgeven! Welke teams doen er bijvoorbeeld mee?

Sint Bernard: noaberschap

Sint Bernard, een buurtteam van de Prins Bernardlaan doet mee, huisnummers 2 – 20. Teamcaptain Elly Klompenhouwer: “Ons team bestaat uit 4 jongeren onder de 20 en 4 van in de 50. In onze buurt hebben we jaarlijkse activiteiten die terug komen zoals het stamppotbuffet op oudjaarsavond, de jaarlijkse bbq met een thema en een jaarlijkse sjoelwedstrijd met wisselbeker. Lief en leed wordt gedeeld. We overlopen elkaar niet, maar je kunt altijd bij iedereen terecht. Op deze manier hebben we een echt noaberschap ontwikkeld samen. Iedereen merkt hoe fijn het is om in deze buurt te wonen en iedereen zet zijn of haar kwaliteiten hiervoor in. Het is geweldig dat we dit team hebben weten samen te stellen en dat onze jongeren super gemotiveerd zijn om mee te doen. Bij navraag was binnen 30 minuten het team geregeld. Dat zegt toch alles? Ik ben heel trots op dit team, maar vooral op de jeugd! Wel tof om een nacht in een weekend te zwemmen terwijl de scholen weer zijn begonnen. Voorbereiding? De bbq afgelopen weekend met als thema karaoke en optredens van diverse ‘artiesten’. Plan van aanpak? Geen. Gezelligheid,  daar samen zijn en plezier is ons doel van deze nacht.”

Gouden Driehoek: geheel ongetraind 

Team Gouden Driehoek is een delegatie van de Kon. Julianalaan in Steenderen. Teamcaptain Marjan Lijftogt: “We vinden het geweldig dat zoveel mensen zich inzetten om het zwembad draaiende te houden. Die inzet vinden wij als buurt sowieso al een heel erg goede reden om gewoon lekker mee te doen. De zwemmarathon moet gewoon een jaarlijks succes worden! We doen zeker niet mee voor de winst, dat was gelijk al duidelijk. Bovendien zijn de meesten eigenlijk vooral druk met het bouwen van een kermiswagen dus dit zwemfeestje komt effe tussendoor. We hebben niet getraind, hebben eigenlijk ook geen conditie en ik hoorde sommigen al flink klagen dat ze helemaal niet snel kunnen zwemmen. Dat belooft dus wat met ons team. We hopen vooral dat we het allemaal kunnen volhouden. Gezellig en bijzonder wordt zo’n zwemnacht vast! We hopen dat de rest van de buurt wel komt aanmoedigen!”    

Lachen met de vriendengroep

Teamcaptain Mandy Snelder: “Ons team bestaat uit 11 jongeren onder leiding van een geweldige coach die het zooitje bij elkaar houdt. Wij hebben allemaal wel iets met zwemmen, een aantal zwommen vroeger en een aantal zwemmen nu nog steeds. Wij hebben al vaker meegedaan aan een marathon wat altijd uitpakte tot een gezellige avond/nacht waarin veel gelachen wordt. We zien elkaar niet zo vaak meer, maar komen voor een evenement als deze weer gezellig bij elkaar. Wij kijken er erg naar uit om er samen met de andere teams, de toeschouwers en de organisatie vooral een gezellige nacht van te maken. Wij zijn blij dat er veel vrijwilligers paraat staan om een mooi evenement te organiseren. Ook deze marathon wordt vast weer een mooie ervaring!”

TRETS: twee groepen voor goed doel zorgkwekerij

De TRETS is een vriendengroep uit Velswijk en omgeving. Saskia Obbink: “We kennen elkaar al vele jaren. Van de kleuterschool naar basisschool, verspreid naar het voortgezet en vanuit daar allen aan het werk. Vele jaren hebben we fuiven gehouden en kermissen onveilig gemaakt. Nu jaren later komen we als groep van 32 volwassen personen elke Hemelvaart bij elkaar om deze dag met elkaar te beleven, inmiddels natuurlijk met de nodige kinderen om ons heen. Aangezien ik als teamcaptain vele uren op het zwembad doorbreng, om te zwemmen maar ook als toezichthouder, was dit een prachtige reden om de TRETS op te trommelen en hen ons mooie, warme zwembad te laten ontdekken en zo met zijn allen het zwembad nog een keer in de schijnwerpers te zetten.”
De TRETS komen zelfs met twee teams en ze doen mee voor het goede doel! Saskia: “Bij het bedenken over hoe en wat ontstond het idee om er een goed doel aan te koppelen. Helaas is begin dit jaar onze trouwe kameraad Silvio Steentjes overleden. Hij heeft zich vele jaren ingezet voor een zorgkwekerij in de buurt. Graag gaan wij deze marathon zwemmen om met behulp van sponsoren en donaties een mooi bedrag op te halen voor deze zorgkwekerij. Dus kom allen een kijkje nemen tijdens dit bijzondere evenement.”

Bommetjeswedstrijd en Dokkie Disco

Voordat de marathon van start gaat is er eerst nog een bommetjeswedstrijd voor jong en oud om 18.oo uur en Dokkie Disco van 19.30 – 21.30- uur! Lees hier meer over de bommetjes en Dokkie Disco…  

Met grote dank aan onze sponsors:

03 oktober 2020

Zwemclub – hele jaar door


Deel dit bericht

Inschrijven nieuwsbrief

Openingstijden zwembad Steenderen 2020

Langer of korter open met mooi of slecht weer? Lees over het beleid achter onze ruime openingstijden…
Onweer? Ons onweer-protocol voldoet aan de landelijke norm… 

  Voorseizoen 18 april t/m 19 juli
Naseizoen 31 aug t/m 6 sept
Vakantie Midden
20 juli t/m 30 aug

Maandag gesloten 12.00 – 16.45 uur
Dinsdag 09.00 – 16.45 uur
19.00 – 20.15 uur
09.00 – 16.45 uur
19.00 – 20.15 uur
Woensdag 09.00 – 20.15 uur 09.00 – 20.15 uur
Donderdag 09.00 – 16.45 uur
19.00 – 20.15 uur
09.00 – 16.45 uur
19.00 – 20.15 uur
Vrijdag 07.00 – 08.00 uur
09.00 – 20.15 uur
09.00 – 20.15 uur
Zaterdag 10.00 – 16.45 uur 10.00 – 16.45 uur
Zondag 10.00 – 16.45 uur 10.00 – 16.45 uur

*De sluitingstijden zijn de tijden dat je uit het zwemwater moet, het zwembadcomplex sluit een kwartier later de poorten. 

Bijzondere dagen:
Koningsdag (maandag 27 april ) gesloten
Bevrijdingsdag (dinsdag 5 mei) geopend van 09.00-12.00 uur
Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei) geopend voor dauwzwemmen 06.00-10.00 u
Eerste Pinksterdag (zondag 31 mei) zondagsopening
Tweede Pinksterdag ( maandag 1 juni) zondagsopening

N.B:
Diploma-zwemmen zaterdag 5 september; dit houdt in dat er recreatief zwemmen is van 9.00 tot 10.00 uur, daarna is het zwembad gesloten.

TIJDENS SLECHT WEER KAN HET PERSONEEL BESLISSEN
DAT HET BAD (TIJDELIJK) GESLOTEN WORDT

Meer weten? Wat zijn onze tarieven? Of welke zwemlessen geven wij?